SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Uhlířskojanovičtí muži a ženy na krajské soutěži v požárním sportu

IMG_0470.JPG

V sobotu 18.6.2016 nastal ten velký den, kdy mužské a ženské družstvo vyrazilo na krajskou soutěž, která se z Nymburka přesunula pro rok 2016 do Vlašimi, a rozhodně jí to prospělo, protože soutěž na takové úrovni si tartan a velký stadion zaslouží. Jak řekl náš starosta „vyšší bere“, dostali jsme přednost před dětským Soptíkem, a konečně osobně vyvezl autobusem i dospělé. V sobotu nás čekaly stovky a štafety, v neděli pak požární útoky. Zcela objektivně musím říct, že naše sportovní ambice mířily spíše do druhé poloviny startovního pole, ale rozhodně nám to neubralo na dobré náladě.

Po trošku chaotické prezenci a zahajovacím nástupu se 12 družstev mužů SDH, 12 žen SDH a 9 týmů HZS mohlo pustit do závodění. Muži začali závodem na 100 metrů překážek a ženy tréninky útoků, po obědě se vyměnili. Na krajském kole se běhá s jednotnými mašinami (Rosenbauer FOX III), které družstva nemají k dispozici a jsou odlišné od těch, co mají doma, což trošku degraduje domácí tréninky, ale zase mají všichni stejné podmínky. Na stovkách se nejvíce blýskl Jan Vyhnánek (17,20 s), který se dostal až do absolutního finále a skončil celkově třetí. V celkovém pořadí se muži zařadili na osmé a ženy na desáté místo. Sobotní zápolení jsme ukončili štafetami 4 x 100 m (okno/baráček, břevno/bariéra, hadice a hasičák). Mužská rychlejší štafeta dala velmi pěkný čas 62,96 (5. místo), ženská 72,35, což v silné konkurenci stačilo na 9. místo.

Nedělní ráno začalo vyhlášením nejlepších výkonů sobotního dne a pak už mohla odstartovat královská disciplína. Každá kategorie měla svoji základnu a soutěž běžela jako na drátkách. Ženám se první útok příliš nevyvedl, jak na zadku, tak na proudu, a proto došlo k výměně dvou postů, což se ukázalo jako skvělý tah. Druhý útok klapl a čas 29,11 stačil na osmé místo. Mužům se u obou útoků zamotala béčka, ale i přesto 29,57 a taktéž osmé místo. Celkově se muži umístili na 7. místě a ženy na 9. místě. Po náročném víkendu jsme z Vlašimi odjížděli unavení, opálení a spokojení.

Celkovými vítězi se v jednotlivých kategoriích stali a právo postupu na MČR do Brna si vybojovali muži SDH Líchovy (Příbram), ženy SDH Písková Lhota (Nymburk) a muži HZS Kutná Hora. A i my budeme nakonec na MČR mít své zastoupení, Jan Vyhnánek zaujal svými výkony natolik, že ho draftovali kluci z SDH Líchovy. Třetí místa obsadili naši kolegové z kolínského okresu - ženy SDH Zibohlavy a muži SDH Klučov, kterým děkujeme za spolupráci (ono se prostě vždycky něco zapomene), jako vždy byla výborná. Všem gratulujeme!

Je dobře, že po loňské neúčasti ženského kutnohorského družstva na krajském kole, jsme letos jeli v plném počtu, i když problémům se sestavou se nevyhnuli muži ani ženy. Děkujeme SDH Církvice, SDH Močovice a SDH Chmeliště za doplnění jejich závodníky.

Ženy: Zuzka Pěkná, Míša Vondráčková, Jíťa Pomikálková, Ladislava Musílková, Lenča Tůmová, Kačka Vondráčková, Katka Štíchová, Amálie Kosinová, Marie Procházková (obě SDH Církvice) a Klára Čochnářová (SDH Močovice)

Muži: Jan Vyhnánek, Jiří Vyhnánek, Petr Pluhař, Ondřej Dufek, Fanda Petrásek, Tomáš Bareš, Lukáš Pytloun, Petr Vojtíšek, David Rezner a Karel Viktora (oba SDH Chmeliště)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Za SDH UJ Zuzka Pěkná

Odkaz na výsledky:

http://www.hzscr.cz/clanek/vitezem-krajske-souteze-v-pozarnim-sportu-hzs-kutna-hora-pridano-video.aspx

Kontakty