SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ logo UHLÍŘSKÉ JANOVICE

Aktuality

Articles-default
Výcvik zásahové jednotky
23.06.2018

V neděli 17.6. si mohli členové zásahové jednotky vyzkoušet, jak pracovat s hydraulickým vyproštˇovacím zařízením a dalším aku nářadím. K výcviku byl přistaven automobil určený na likvidaci.

Articles-default
Den pro školku
03.06.2018

Uhlířskojanovičtí dobrovolní hasiči připravili 25.5. 2018 dopolední program pro školku z Miskovic. Školka ještě před příjezdem k hasičům navštívila stanici Záchranné služby, kde si mohli vyzkoušet roli pacientů. Po příjezdu na Hasičskou zbrojnici II., věnovali děti dobrovolným hasičům model hasičského zásahového automobilu, který vytvořili dle vlastních nákresů. . Poté již mohli vyzkoušet připravenou překážkovou dráhu a hašení domečku....

Articles-default
1.5. Den otevřených dveří
03.06.2018

Již tradiční akci na 1. května, Den otevřených dveří, připravili pro děti i dospělé členové SDH a oddílu mladých hasičů. Pro děti byli připraveny různé dovednostní úkoly a za jejich splnění si pak mohli vybrat z připravených cen. Letos si poprvé soutěžní disciplíny mohli vyzkoušet i dospělí. Pro všechny pak byla připravena možnost, prohlédnout si vystavenou techniku, kterou disponuje zásahová jednotka SDH a ochutnat připravené občerstvení.

Articles-default
Čištění koupaliště
02.05.2018

Koupaliště se letos čistilo v nezvyklém termínu, konkrétně 21. dubna. Jediným důvodem byl návrat pálení čarodějnic na místní koupaliště. Celkem 16 členů SDH se celé dopoledne a část odpoledne snažilo vyčistit koupaliště od nánosů, které se usadí za celý rok. Díky všem, kteří věnovali svůj čas na úklid koupaliště.

Articles-default
Školení členů JSDHO
02.05.2018

V pátek 20.4. se na hasičské zbrojnici II. uskutečnilo školení zásahové jednotky. V rámci školení byly předvedeny firmou DUFFEK hasící hroty, svítilny, helmy, batohy na hadice, zvedáky a další zařízení pro hasiče. Školení se účastnili i zástupci SDH Kácov, Čestín a Zásmuky. Hasiči ze Zásmuk také představili svoji novou techniku CAS T-815.

Articles-default
Školení velitelů jednotek
09.03.2018

V hasičské zbrojnici v Uhl. Janovicích proběhlo 8. 3. pravidelné cyklické školení velitelů jednotek a velitelů družstev JPO III. a JPO V. Školení vedli příslušníci HZS ÚO Kutná Hora ze stanic v Kutné Hoře a Uhl. Janovic. Kromě povinných témat byla v rámci školení předvedena i technika SDH UHL. Janovice. DA-1L Renault Master a cisternová kontejnerová nástavba s obsahem vody 3000l na podvozku Iveco.

Articles-default
Hasičský bál
04.03.2018

Polovina února je již mnoho let spojena s pořádáním Hasičského bálu. Více než 460 tanečníků si našlo cestu 16. 2. 2018 do sálu Kooperativy v Uhlířských Janovicích na Hasičský bál, který pořádal SDH Uhl. Janovice. Připraveno pro účastníky bylo předtančení i bohatá tombola, která obsahovala mnoho hodnotných cen. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu plesu a sponzorům, kteří věnovali ceny do plesové tomboly.

Articles-default
Valná hromada
31.01.2018

20. 1. proběhla Valná hromada SDH Uhlířské Janovice. Zahájil ji oddíl mladých hasičů, který si pro tuto příležitost připravil hned dvě pohádky. Poté byly předneseny zprávy o činnosti za loňský rok. Dále bylo předáno ocenění družstvu žen, za reprezentaci SDH Uhlířské Janovice a Středočeského kraje na Mistrovství ČR v požárním sportu. Oceněn byl i Radek Protiva, za výsledky v soutěži TFA. Blahopřání ke kulatým narozeninám převzal od členů výboru p. Neťuka. Hostem na naší Valné hromadě byl za OSH Kutná Hora p. Zadražil, velitel HZS ČR PS U. Janovice ppor. ing. Pavel Karda, ředitel HZS ÚO Kutná Hora plk. ing. Jiří Pokorný a zástupci SDH Chmeliště.

Articles-default
Hasičský bál
02.01.2018

Tradiční hasičský bál se letos uskuteční 16.2.

Articles-default
PF 2018
20.12.2017

Articles-default
Kurz vyproštění z havarovaných vozidel
23.10.2017

Na žádost Středočeského kraje, který v polovině roku informoval o záměru zařadit jednotku SDH U. Janovice jako zálohovou, pro případné výjezdy k dopravním nehodám, část jednotky absolvovala kurz Vyproštění z havarovaných vozidel. Kurz se uskutečnil pod záštitou ÚHS Jánské Koupele. Teoretická část se uskutečnila na stanici HZS Středočeského kraje v Říčanech, praktická pak na území městské části Praha Dubeč, kde nás lektoři ze stanice HZS Říčany připravovali na zásahy a vyproštění osob z havarovaných vozidel. Celý kurz byl zakončen....

Articles-default
30 let od dostavby Hasičské zbrojnice I
12.10.2017

Třicáté výročí od dostavby Hasičské zbrojnice I. a její zprovoznění si letos připomnělo naše SDH. Zavzpomínat na dostavbu přišli i pamětníci, kteří se přímo podíleli na samotné stavbě a to bez rozdílu zda jsou ještě členy SDH či nikoli. Účastníci využili i možnosti prohlédnout si prostory Hasičské zbrojnice II., která by měla být dokončena v blízkém termínu.

Kontakty